Home / Ons onderwijs / SKVR – Ieder Kind een Instrument (IKEI)

SKVR – Ieder Kind een Instrument (IKEI)

Ieder Kind een Instrument op De Catamaran 

 Ieder Kind een Instrument (IKEI) is een muziekprogramma van SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam). Op onze school doen de groepen [1 t/m 8] mee aan dit muziekproject. De kinderen krijgen hierdoor de kans hun talent voor muziek te ontdekken en verder te ontwikkelen. Onder leiding van een SKVR vakleerkracht muziek wordt in de wekelijkse lessen gewerkt aan het creërend vermogen, presenteren en de sociale vaardigheden.

Zingen in de klas: groep 1 t/m 4

De kinderen in groep 1 t/m 4 krijgen algemene muziekles waarin  zingen, bewegen en samen muziek maken centraal staan.  Zingen is goed voor de stem, de sociale samenhang én draagt bij aan taalontwikkeling. Ook leren zij muzikale begrippen, de eerste principes van het notenschrift en het spelen op eenvoudige muziekinstrumenten.

Instrumentale muzieklessen: groep 5 en 6

In groep 5 en 6 krijgen de kinderen les op instrumenten. Bij ons op school zijn dit keyboard, contrabas en viool. Ieder kind kiest uit dit aanbod een instrument en krijgt daar in groep 5 en 6 wekelijks les op. Zo vormt iedere klas zijn eigen orkest waarbij het samen leren en spelen centraal staat.

IKEI Concert

Na twee jaar instrumentale lessen nemen kinderen uit groep 6 deel aan een groot IKEI concert. Samen met kinderen van andere IKEI scholen én beroepsmusici uit een professioneel Rotterdams orkest staan zij op het podium; een indrukwekkende ervaring voor de kinderen en alle familieleden. Houd de kalender in de gaten voor meer informatie over het optreden.

Verdieping muziek: groep 7 en 8

In groep 7 en 8 draait het om de kennismaking met verschillende aspecten van muziek. Zo krijgen de leerlingen bijvoorbeeld een blok ‘popmuziek’ of ‘ wereldmuziek’. Daarnaast zijn er verschillende instrumenten zoals gitaren, keyboards en djembe’s beschikbaar om mee te werken.

Ieder Kind een Instrument is een initiatief van SKVR, de dienst Kunst en Cultuur (dKC) en Jeugd & Onderwijs (JO). Voor meer informatie over het aansluitende muziekaanbod van SKVR in de vrije tijd kunt u terecht op www.skvr.nl/muziek.

 

 

Top