Home / Nieuws / Laatste berichtgeving (i.v.m. Coronavirus)

Laatste berichtgeving (i.v.m. Coronavirus)

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen betreffende de sluiting van de school vanwege het Coronavirus. Als er de komende tijd belangrijke zaken te melden zijn, zullen wij deze ook hier met u communiceren. Blijf deze pagina dus goed in de gaten houden….!

Ons schoolbestuur, Stichting BOOR, volgt de adviezen die het RIVM geeft. Klik hier om naar de website van het RIVM te gaan voor meer informatie.


Update vrijdag 28 augustus 2020: Maandag 31 augustus starten we weer!

We zullen tot aan de herfstvakantie hetzelfde rooster volgen als waar wee mee geëindigd zijn voor de zomervakantie. Dit betekent dat we van 8.30 uur tot 14.00 uur op school zitten. De leerlingen blijven tussen de middag op school. In de ochtend is de inloop vanaf 8.15 – 8.30 uur. Helaas is het nog niet mogelijk ouders in de school te ontvangen. Wilt u contact opnemen met de leerkracht van uw kind, dan kunt u de groepsmailadressen (groep1@decatamaran.nl; groep2@decatamaran.nl etc) hiervoor gebruiken.

Leerlingen uit de groepen 1 en 2 gebruiken de ingang bij het kleuterplein, de groepen 3 tot en met 6 gebruiken de ingang bij het schoolplein en de groepen 7 en 8 en de schakelleerlingen gebruiken de ingang bij de oude bibliotheek.


Update donderdag 28 mei: Volgende week is het pinkstervakantie (1 t/m 5 juni). Na de pinkstervakantie starten we weer met hele groepen. De schooltijden zijn aangepast omdat er geen VDA-activiteiten zijn en leerkrachten tussen de middag overblijven met de leerlingen. Leerlingen zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag om 14.00 uur uit en op woensdag op 12.15 uur. Lees de hele brief hier.

Informatiebrief 25 mei 2020: Download


Update vrijdag 24 april: Na de meivakantie, op dinsdag 12 mei, zal ook onze school weer opengaan! De afgelopen week is er door de directie, het MT, de MR en het team druk overlegd over de manier waarop wij het onderwijs kunnen gaan organiseren. In deze brief leggen wij u uit hoe dit eruit zal gaan zien! 

We wensen iedereen een fijne meivakantie toe!

Informatiebrief 24 april 2020: Download


Update vrijdag 17 april: Momenteel zijn er geen noemenswaardige veranderingen te noemen. De update van 9 april is nog actueel. Woensdag 22 april komen we waarschijnlijk met een nieuwe update n.a.v. de persconferentie van de minister-president


Update donderdag 9 april: We hebben er bijna een maand thuiswerken opzitten. Inmiddels weten leerlingen en ouders ons digitale onderwijsplatform (www.digicat.nl of Google Classroom) goed te vinden en wordt het dagelijks intensief gebruikt. Afgelopen weken zijn er Chromebooks uitgeleend aan leerlingen die (nog) geen device hadden. Belangrijk dat elke leerling een device heeft om op te kunnen werken omdat het online volgen van de lessen niet vrijblijvend, maar verplicht is! Lees de volledige update in deze brief.

Informatiebrief 9 april 2020: Download


Update vrijdag 3 april: Tot na de meivakantie is de school in elk geval gesloten. Afgelopen week heeft een aantal leerlingen een Chromebook van school geleend om thuis te kunnen werken. In de loop van volgende week zullen de ouders van de leerlingen die hebben aangegeven nog niet over een geschikt device te beschikken, horen wanneer zij deze op school kunnen ophalen! Klik hier om de brief met laatste info te downloaden.

Informatiebrief 3 april 2020: Download


Update dinsdag 31 maart: De minister-president heeft aangegeven dat de sluiting van de scholen doorgaat tot en met de meivakantie. Het onderwijs op afstand zal dus ook nog even doorgaan.

Omdat we het belangrijk vinden dat leerlingen hun schoolwerk kunnen doen, hebben we de leerlingen die hadden aangeven geen computer tot hun beschikking te hebben, een Chromebook van school uitgeleend.

Zijn er nog leerlingen zijn die geen computer hebben waar ze hun schoolwerk mee kunnen maken, laat dit dan zo snel mogelijk even weten aan de meester of juf. (te bereiken via de groepsmailadressen in de informatiebrief van 27 maart) Wij zullen dan bekijken of wij deze kinderen nog kunnen helpen door een laptop van school in bruikleen te geven. 


Update vrijdag 27 maart: Het thuisonderwijs begint vorm te krijgen. De groepen 7 en 8 zijn gestart met Google Classroom en de andere groepen werken via de website www.digicat.nl. Volgende week zal er duidelijke planning te vinden zijn met de opdrachten die de leerlingen per dag kunnen maken. In de informatiebrief vatten we alle belangrijke zaken kort even samen, als u deze brief leest bent u op de hoogte van wat nu belangrijk is! Klik hier om de informatiebrief te downloaden.

Informatiebrief 27 maart 2020: Download


Update vrijdag 20 maart: Wat een week hebben we achter de rug…! We hebben allemaal erg moeten wennen aan de nieuwe situatie!

Leerkrachten hebben de afgelopen dagen met elkaar nagedacht over de manier waarop wij het ‘onderwijs op afstand’ verder vorm gaan geven de komende schoolweek. Ook hebben we deze week proberen telefonisch contact te leggen met alle ouders en/of leerlingen. In een enkel geval is dit niet gelukt omdat wij niet over het juiste telefoonnummer beschikken. In de brief (hieronder toegevoegd) staat hoe u er dan voor kunt zorgen dat wij de juiste contactgegevens van u krijgen. De volledige (en uitgebreide) informatiebrief is hier te downloaden. 

Informatiebrief 20 maart: Download


Update woensdag 18 maart: Vanuit de overheid is besloten de centrale eindtoets voor de groepen 8 dit jaar niet door te laten vanwege de uitbraak van het Coronavirus. Ook onze groepen 8 maken de centrale eindtoets dit jaar dus niet!


Update maandag 16 maart: De school is dicht. Om leerlingen toch onderwijs te kunnen geven kunt u via de website www.digicat.nl het digitale lesaanbod voor uw kind(eren) bekijken. Wekelijks zal dit aanbod geactualiseerd worden. Om eventuele vragen goed en gestructureerd van een antwoord te kunnen voorzien, hebben we een apart mailadres corona@decatamaran.nl . De volledige informatiebrief van maandag 16 maart is hier te downloaden.

Informatiebrief 16 maart: Download


Update zondag 15 maart: Vandaag heeft het kabinet aangekondigd dat alle scholen in het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs per direct worden gesloten vanwege de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus. Dat betekent dat ook onze school vanaf morgen gesloten is. De maatregel geldt tot en met 6 april. Het is goed mogelijk dat deze periode wordt verlengd. Klik hier om de brief (versie 1.0) hierover te downloaden.

Informatiebrief scholen vanaf 16 maart gesloten: Download


UPDATE vrijdag 13 maart: Alle leerlingen hebben een brief meegekregen met daarin de mededeling dat de scholen open blijven. Hierin staat onder andere dat bij milde klachten het RIVM adviseert om uw kind ziek te melden. Neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts kunnen symptomen zijn. Als uw kind 24 uur klachtvrij is, kan hij of zij weer naar school. Klik hier om de gehele brief te downloaden.

Brief Stichting BOOR 13 maart 2020: Download


 

Top